

Με πρωτοβουλία και υπογραφή της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, που έχει στο χαρτοφυλάκιο της την Τουριστική Εκπαίδευση και τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, κατατέθηκε από το υπουργείο Τουρισμού ο φάκελος της υποψηφιότητας της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οινοτουρισμού 2024 «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024», με κέντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικό τόπο φιλοξενίας του.
Η διεκδίκηση του συγκεκριμένου συνεδρίου αποτελεί για την υφυπουργό μέρος του έργου της και του σχεδιασμού της για τις ειδικές μορφές τουρισμού, ένα σημαντικότατο πεδίο δράσης και ανάπτυξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το παγκόσμιο συνέδριο «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024» θα γίνει κομμάτι δημιουργίας νέων ευκαιριών και διεθνούς προώθησης για όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στον οινοτουρισμό.
Γιατί επελέγη η πόλη της Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ελληνική πόλη που πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO, σημαντική διάκριση, που την έχει χρίσει γαστρονομική πρωτεύουσα, εντάσσοντάς τη σε διεθνείς τουριστικούς χάρτες και ενισχύοντας την ταυτότητα και το brand της.
Μία πόλη δραστήρια, γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες, με ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και εμπειρία στον συνεδριακό τουρισμό, με ενεργή κοινωνία πολιτών, ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και βέβαια σε μια Περιφέρεια με μεγάλους αμπελώνες, αναγνωρισμένους δρόμους κρασιού και επισκέψιμα οινοποιεία, είναι αυτή που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της οικοδέσποινας του παγκόσμιου συνεδρίου «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024».
Σχετικά Νέα
Η Ινδία κλείνει τα σύνορα με το Πακιστάν μετά την αιματηρή επίθεση στο Κασμίρ
Η Ινδία ανακοίνωσε την Τετάρτη (23/4) το κλείσιμο της κύριας συνοριακής διέλευσης με το.
H Βρετανία εξετάζει νέα μέτρα για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο
Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, όπως.
Πώς η οδήγηση στη Γερμανία γίνεται… πολυτέλεια
Στη Γερμανία όποιος θέλει να πάρει δίπλωμα οδήγησης σήμερα δεν χρειάζεται μόνο να έχει.
Εσθονία: Σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα στρατιωτική βάση στα σύνορα με τη Ρωσία
Η Εσθονία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια στρατιωτική βάση στην μεθοριακή πόλη Νάρβα, σηματοδοτώντας την.