ΥΠΟΙΚ: Επιστρεπτέα 6,8 δισ. ευρώ σε 544.591 μοναδιαίους Α.Φ.Μ. (πίνακες)

Με 6,8 δισ. ευρώ ενισχύθηκαν συνολικά 544.591 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ. από τους 5 κύκλους της Επιστρεπτέας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Αντιστοιχούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, επισημαίνει.

Ο αναλυτικός πίνακας ανά ΔΟΥ δείχνει πως τα πιο πολλά ποσά έχουν πιστωθεί όπως είναι φυσικό στην ΦΑΕ Αθηνών, αλλά και στην Εφορία Ηρακλείου, Ρόδου, Αθηνών, Χανίων και Θήρας. Τα πιο μικρά ποσά πιστώθηκαν από τις εφορίες Άμφισσας, Γρεβενών και Καρπενησίου.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως για λόγους ενημέρωσης και πλήρους διαφάνειας, κοινοποιεί αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους 5 πρώτους κύκλους του χρηματοδοτικού εργαλείου στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Επισημαίνει πως στα στοιχεία που παρατίθενται, αποτυπώνονται αναλυτικά, ανά Δ.Ο.Υ., το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν χορηγηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων οι οποίοι τις έλαβαν, σε κάθε κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεχωριστά, αλλά και αθροιστικά στους 5 πρώτους κύκλους.

«Η Κυβέρνηση, αξιοποιώντας, με τον βέλτιστο τρόπο, τα εγχώρια και ευρωπαϊκά διαθέσιμα εργαλεία και πόρους, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων της χώρας, στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας ώστε να ξεπεράσει την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

λ

κ

λ

λ

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα