Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να εντείνει τις προσπάθειες της για να συγκρατήσει τις τιμές ρεκόρ στον άνθρακα και να διασφαλίσει ότι τα ανθρακωρυχεία λειτουργούν στο μέγιστο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην ενέργεια.

Ειδικότερα, το Brent χάνει 73 cents ή 0,9% στα 84,35 δολ. το βαρέλι μετά το χθεσινό του κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου του 2018, στα 85,08 δολ. το βαρέλι.

Το αμερικανικό WTI παραδόσεως Νοεμβρίου, το οποίο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών σήμερα, χάνει 68 cents ή 0,8% στα 82,28 δολ. το βαρέλι. Το συμβόλαιο έκλεισε χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Οκτωβρίου του 2014.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Δεκεμβρίου υποχωρεί 80 cents ή 1% στα 81,64 δολ. το βαρέλι.

“Η Κίνα σχεδιάζει να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες αυξήσεις στην εγχώρια αγορά άνθρακα… αυτό μπορεί να ασκήσει σημαντική πίεση στις τιμές του άνθρακα και να αντιστρέψει την πρόσφατη μετάβαση που έγινε [από τις βιομηχανίες] στη χρήση πετρελαίου”, εκτιμά η Commerzbank όπως μεταδίδει το Reuters.

Τις πιέσεις στις τιμές τροφοδοτούν και τα στοιχεία από το American Petroleum Institute που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση κατά 1,9 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα