Υποχώρηση σήμερα στις ευρωαγορές

Yποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για τα κρούσματα του κορωνοϊού τα οποία αυξάνονται συνεχώς.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,72%, δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,90% ενώ κλειστός παραμένει ο γαλλικός δείκτης λόγω εθνικής εορτής.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας υποχωρεί κατά 1,18%, ο δείκτης του Μιλάνου χάνει 0,86%.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επίσης καταγράφει πτώση κατά 1,23% με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, κατά 2,2%.

Ανησυχία έχει προκαλέσει παγκοσμίως η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται. Χτες, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus προειδοποίησε ότι πάρα πολλές χώρες οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση. “Σε αρκετές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο παρατηρούμε πως τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα” δήλωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως τα μέτρα δεν εφαρμόζονται σωστά.

Νωρίτερα στην Ασία οι αγορές σημείωσαν πτώση μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπόριο της Κίνας τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 4,3% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 6,2%, σύμφωνα με τα αποτιμημένα σε γουάν στοιχεία από τα τελωνεία.

Σχετικά Νέα