Υποχώρηση άνω του 1% για τον χρυσό

Καθοδικά κινήθηκε ο χρυσός την Τρίτη, με τις τιμές να υποχωρούν περισσότερο από 1%, καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, τα οποία αναμένεται να δώσουν τον τόνο για τη στρατηγική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναφορικά με τα επιτόκια.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε 0,9%, στα 2.329,10 δολάρια η ουγγιά. Αντίστοιχη πτώση, της τάξης του 0,9% κατέγραψε και το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Ιουνίου, στα 2.347,4 δολάρια η ουγγιά.

Ο χρυσός αντέστρεψε τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης μετά τα ασθενέστερα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ, με το “ασφαλές καταφύγιο” να υποχωρεί παρά την πτώση που σημειώθηκε στη Wall Street.

“Υπήρξε πιθανότατα μια μικρή αντίδραση στο δολάριο των ΗΠΑ” και ένα στοιχείο κατοχύρωσης κερδών στον χρυσό, δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων της TD Securities.

Ο σταθεροποίηση του δείκτη του δολαρίου κατέστησε τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές από το εξωτερικό, καθώς υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία της Παρασκευής για τον αγροτικό τομέα στις ΗΠΑ, ώστε να ξεκαθαρίσουν περισσότερο το τοπίο αναφορικά με το θέμα της μείωσης των επιτοκίων.

Τα ασθενέστερα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμο ράλι, ενώ ένας ισχυρότερος αριθμός θα πιέσει τον χρυσό, καθώς μπορεί να υποδηλώνει ότι η Fed θα δυσκολευτεί περισσότερο να μειώσει τα επιτόκια, δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

Ανέφερε επίσης πως ο χρυσός είναι πιθανό να μην παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις τις επόμενες εβδομάδες και ίσως κινηθεί ελαφρώς πτωτικά, εκτός “αν υπάρξει κάποιο απροσδόκητο γεωπολιτικό γεγονός που θα οδηγούσε σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων”.

Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ινδία, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή χρυσού στον κόσμο.

“Εάν οι μετοχές συνεχίσουν να καταρρέουν, θα υπάρξουν και κάποια κεφάλαια που θα οδηγηθούν σε χρυσό”, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων της ANZ, Soni Kumari.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα