Υποχώρησε ο χρυσός από τα υψηλά εννεαμήνου

Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη ο χρυσός, εγκαταλείποντας τα υψηλά εννέα μηνών, καταγράφοντας την πρώτη του πτώση σε έξι συνεδριάσεις, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το δ΄ τρίμηνο του 2022.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 12,60 δολ. ή 0,7%, στα 1.930 δολ. ανά ουγγιά, με το ασήμι Μαρτίου να κερδίζει 8 σεντς ή 0,3%, στα 24,02 δολ. ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο Μαρτίου έχασε 24,10 δολ. ή 1,4%, στα 1.663,80 δολ. ανά ουγγιά. Η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε κατά 23,10 δολ. ή 2,2%, στα 1.023 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε στα 4,2675 δολ. η λίβρα, με άνοδο 2 σεντς ή 0,5%.

Τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ “ενισχύουν τα επιχειρήματα των γερακιών στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής”, γεγονός που δεν ευνοεί τον χρυσό, σχολίασε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στην Kitco.com, σε σημείωμά του. “Πρόκειται για πίεση profit-taking ρουτίνας μετά την μεγάλη άνοδο στις τιμές του χρυσού”.

Η μεγέθυνση του αμερικανικού ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 2,9% σε ετήσια βάση το δ’ τρίμηνο, άνω των εκτιμήσεων για δεύτερο συναπτό τρίμηνο.

“Τα στοιχεία για το ΑΕΠ αποτελούν σήμα για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων”, αναφέρει ο Jason Schenker, πρόεδρος στην Prestige Economics, σε δικό του σημείωμα.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, το δολάριο των ΗΠΑ ενισχύθηκε έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, πιέζοντας περαιτέρω τα αποτιμώμενα σε δολάριο εμπορεύματα, όπως ο χρυσός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα