Υποχωρεί στα 85 δολάρια το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν ελαφρώς την Τετάρτη, αλλά διατηρούνται κοντά στα υψηλά επίπεδα του τελευταίου διμήνου, καθώς η αγορά επιβαρύνει τις ανησυχίες για κλιμάκωση των συγκρούσεων έναντι των ανησυχιών για τη ζήτηση έπειτα από μια απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent υποχωρεί 0,34% στα 85,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει μείωση 0,48% στα 81,18 δολάρια το βαρέλι.

Αμφότεροι οι δείκτες κατέγραψαν κέρδη πάνω από 1 δολάριο την προηγούμενη συνεδρίαση μετά από επίθεση ουκρανικού drone που οδήγησε σε πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό πετρελαίου σε μεγάλο ρωσικό λιμάνι.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν ανακάμψει αρκετά ισχυρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εν μέσω πιθανών κινδύνων αναταραχής «σε περίπτωση ευρύτερης σύγκρουσης, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις οδηγούνται σε ένα νέο μέτωπο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ», δήλωσε στρατηγικός αναλυτής της αγοράς.

Αναλυτές σε έκθεση της ANZ Research την Τετάρτη ανέφεραν ότι ένας ευρύτερος τόνος κινδύνου στις παγκόσμιες αγορές υποστήριξε τις τιμές του αργού πετρελαίου. Τα μικτά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ για τον Μάιο ενίσχυσαν τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα παρά αργότερα, πρόσθεσαν οι αναλυτές, αναφερόμενοι στην ισχυρή βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις που μόλις αυξήθηκαν.

Οι αξιωματούχοι της Fed αναζητούν περαιτέρω επιβεβαίωση ότι ο πληθωρισμός μειώνεται και για τυχόν προειδοποιητικά σημάδια από μια ακόμη ισχυρή αγορά εργασίας, καθώς κατευθύνονται προσεκτικά προς αυτό που οι περισσότεροι αναμένουν να είναι μια ή δύο μείωση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Mε τους περιορισμούς στις τιμές του πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,264 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του American Petroleum Institute την Τρίτη.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν έλξη 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού.

Τα αποθέματα βενζίνης, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 1,077 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποστάγματα αυξήθηκαν κατά 538.000 βαρέλια, δήλωσαν οι πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Το φυσικό αέριο το πρωί της Τετάρτης υποχωρεί 0,41% στα 34,55 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα