Υποχωρεί ο χρυσός καθώς το δολάριο σκαρφαλώνει σε υψηλό 20 ετών

Πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού καθώς το δολάριο σκαρφαλώνει σε υψηλό 20 ετών, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο (που τιμολογείται σε δολάρια) ακριβό για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα.

Το δολάριο ενισχύθηκε καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφάλεια και αποδόσεις εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως και την αύξηση των επιτοκίων.

“Μια αποφασιστική άνοδος υψηλότερα των 104,00 μονάδων από το δολάριο, θα πρέπει να είναι αρκετή για να δοκιμάσει (ο χρυσός) εκ νέου την υποστήριξή του στα 1.850 δολάρια” και στη συνέχεια στα 1835 δολάρια, ανέφερε ο αναλυτής Jeffrey Halley.

“Οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, το ταχύτερο QE, το ισχυρότερο δολάριο και ενδεχόμενη χαλάρωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είναι οι κύριοι λόγοι που δυσκολεύουν την άνοδο του χρυσού”, αναφέρουν αναλυτές.

Οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, που τροφοδοτείται από τον ραγδαίο πληθωρισμό και το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο, θα πρέπει να προστατεύσουν κάπως τις τιμές χρυσού.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές πλατίνας και παλλαδίου από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων 1,7 δισ. στερλίνων (2,10 δισ. δολάρια) στο εμπόριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα