Υποχωρεί η Wall Street από τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την άνοδο σε νέα ιστορικά υψηλά και ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές για περαιτέρω μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης.

O Dow Jones υποχωρεί 0,54% στις 30.923 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,3% στις 13.031 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,72% στις 3.796 μονάδες.

H αμερικανική αγορά προέρχεται από μια εβδομάδα κερδών καθώς η βίαιη κατάληψη του Καπιτωλίου από τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ δεν κλόνισε το κλίμα αισιοδοξίας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει σε επιπρόσθετη δημοσιονομική τόνωση. Ο S&P 500 κινήθηκε υψηλότερα για τέσσερις διαδοχικές ημέρες σκαρφαλώνοντας σε επίπεδα-ρεκόρ και έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,8%. Ο Dow Jones σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 1,6% και ο Nasdaq 2,4%, ενώ και οι δύο ανέβηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

«Μετά από ένα πολύ απότομο άλμα, οι επενδυτές αρχίζουν να γίνονται λίγο νευρικοί και αποσύρουν χρήματα», δήλωσε στο Reuters ο Ρόμπερτ Πάβλικ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Dakota Wealth.

Μετά τα στοιχεία της περασμένης Παρασκευής που έδειξαν ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Δεκέμβριο, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό, τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Tην Παρασκευή οι JP Morgan, Citi και Wells Fargo θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου, κάνοντας ποδαρικό στην περίοδο ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Αργότερα τη Δευτέρα, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδιάζουν να διεξαγάγουν ψηφοφορία για την έναρξη διαδικασιών παύσης του Ντόναλντ Τραμπ από τα καθήκοντα του προέδρου.

Στο ταμπλό,  σύμφωνα με το euro2day.gr, η μετοχή του Twitter βουτάει 10%, μετά την απόφαση του κοινωνικού δικτύου να κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ.

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί 3,6%, μετά τη συντριβή ενός 737-500 των Ινδονησιακών Αερογραμμών το Σάββατο.

Άλμα 14% πραγματοποιεί η μετοχή της Eli Lilly, μετά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα φαρμάκου κατά της νόσου του αλτσχάιμερ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,04% στα 51,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,04% στα 1.836 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,215 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,12%.

Σχετικά Νέα