Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα εταιρικά αποτελέσματα και να αναμένουν τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,5% στις 30.472 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,88% στις 13.369 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βουτάει 1,9% στις 13.357 μονάδες.

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί πάνω από 4%. Ο αεροπορικός κολοσσός ανακοίνωσε ζημία 11,9 δισ. δολαρίων για το 2020, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ.

Άνοδο 1,5% σημειώνει η μετοχή της Microsoft. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο.

Τα Starbucks ανακοίνωσαν κέρδη που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων το τέταρτο τρίμηνο, αλλά οι πωλήσεις κινήθηκαν 5% χαμηλότερα. Η μετοχή της αλυσίδας καφέ υποχωρεί 2%.

Απώλειες 4% καταγράφει η μετοχή της Nike, ενώ η Dow σημειώνει πτώση 5,4%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Η Apple, το Facebook και η Tesla θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Είναι τρεις από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ με βάση την κεφαλαιοποίηση.

Τα σημάδια «φούσκας» σε κάποια σημεία τεχνολογικού τομέα και η κερδοσκοπική συμπεριφορά μεταξύ των μικροεπενδυτών προκαλεί σε πολλούς ανησυχίες για επικείμενη διόρθωση. Μετοχές όπως της GameStop και της AMC Entertainment συνεχίζουν ένα ξέφρενο ράλι, με την αποτίμησή τους να έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν τον Δεκέμβριο κατά 0,2%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 1%. Εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών, καταγράφηκε άνοδος 0,7%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,6% στα 52,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,5% χαμηλότερα, στα 1.841 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,207 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,1%.

Σχετικά Νέα