

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν από το απόγευμα του Σαββάτου (06/06) στα Ψαρά πυροσβέστες και εθελοντές για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που άρπαξε στην περιοχή.
Η φωτιά έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Όλο το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν την πυρκαγιά που έκαψε χορτολιβαδική έκταση κοντά στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή παρουσιάζει καλή εικόνα και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τρία υδροφόρα οχήματα και τρία οχήματα της κοινότητας.
Μέχρι να πέσει το σκοτάδι συμμετείχαν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, και ένα ελικόπτερο super puma που μετέφερε πεζοπόρο τμήμα από την Πυροσβεστική υπηρεσία Χίου.
Σημειώνεται ότι νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (06/06) σκάφος του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε να μεταφέρει το πεζοπόρο τμήμα αλλά στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσει τα Ψαρά λόγω καιρού.
Σχετικά Νέα
-
Δραματική επιχείρηση διάσωσης αναρριχητή στη Λαυρεωτική – Συγκλονιστικό βίντεο
Τραυματισμένος ανασύρθηκε 32χρονος αναρριχητής μετά την πτώση του σε βάραθρο στον Άγιο Κωνσταντίνο στη.
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι 13 ανήλικοι μετά την απολογία τους για συμμετοχή σε ακροδεξιά συμμορία
Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον 1ο τακτικό.
-
Σεπόλια: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς – Πώς συνέβη το αιματηρό επεισόδιο
Τους δράστες του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε χθες (9/5) νωρίς το βράδυ στην οδό Αυλώνος.
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη σε εκδήλωση της Ισραηλινής Πρεσβείας
Παρέμβαση για τον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, 10 Μαΐου, σε εκδήλωση στα.