Υπήρχε μπαρ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ αλλά η βασίλισσα το έκλεισε γιατί το προσωπικό τα… έτσουζε

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε κάποτε μπαρ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά αναγκάστηκε να το κλείσει, γιατί το προσωπικό… τα έτσουζε και μεθούσε.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια σειρά ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στο τέλος του μήνα στο Channel 5 σε τέσσερα μέρη και έχει τίτλο «Secrets Of The Royal Palaces» (Τα μυστικά των βασιλικών παλατιών). Το πρώτο επεισόδιο επικεντρώνεται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο δημοσιογράφος Dickie Arbiter, πρώην υπεύθυνος Τύπου της βασίλισσας, μιλώντας στην εκπομπή, είπε ότι παλιότερα υπήρχε ένα μπαρ στο Παλάτι, αλλά έκλεισε γιατί το προσωπικό γινόταν συχνά… φέσι. «Έπρεπε να το ξεφορτωθούν», δήλωσε σύμφωνα με την Daily Star.

Στην εκπομπή επίσης αναφέρεται ότι η τράπεζα Coutts, αγαπημένη των μελών της βασιλικής οικογένειας, έχει εγκαταστήσει ένα ΑΤΜ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «επισκέφθηκε» και άλλες κατοικίες της βασιλικής οικογένειας, δίνοντας λεπτομέρειες για το κάστρο του Ουίνδσορ, το Μπαλμόραλ και το Κλάρενς Χάουζ.

Βασιλικοί παρατηρητές, πρώην υπεύθυνοι Τύπου, καθώς και ο πρώην μπάτλερ του Καρόλου και της Καμίλα, Γκραντ Χάρολντ, συνέβαλαν στο πρόγραμμα.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο διαθέτει 188 μέλη προσωπικό, έχει 775 δωμάτια, 52 υπνοδωμάτια και 78 μπάνια. Χτίστηκε το 1703 για λογαριασμό του δούκα του Μπάκιγχαμ. Λέγεται πως το ταβάνι στην αίθουσα χορού, έχει το ύψος τριών διώροφων λεωφορείων.

Σχετικά Νέα