

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα την επίθεση με βόμβα μολότοφ στο τέμενος Ιbrahimaga Koprulu στη Λεμεσό.
Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει εξής:
«Υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση του “Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)” αναφορικά με συγκεκριμένο θέμα.
Με αυτή την αποτρόπαια επίθεση, προστέθηκε μια ακόμη ενέργεια που έχει πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν ενάντια σε διάφορα τζαμιά που βρίσκονται στην πλευρά της “Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου”. Αυτή η επίθεση, αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα του αυξανόμενου αντι-ισλαμισμού που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, δεν έχει ως στόχο μόνο τους μουσουλμάνους, αλλά αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά το πόσο σοβαρή έχει γίνει η απειλή για τις κοινές ανθρώπινες αξίες μας.
Από την άλλη πλευρά, το μίσος και η μισαλλοδοξία που αποκάλυψε η εν λόγω επίθεση αναδεικνύει το πόσο μακριά βρίσκονται ορισμένα τμήματα της ελληνοκυπριακής κοινότητας από την κατανόηση της συμβίωσης με τους μουσουλμάνους Τουρκοκύπριους σε συνθήκες ειρήνης, ηρεμίας και ανεκτικότητας και αποτελεί μια πρόσθετη απόδειξη ότι το όραμα των δύο κρατών της τουρκοκυπριακής πλευράς αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό πρότυπο για τη λύση του Κυπριακού».
Να σημειωθεί ότι χθες στόχος εμπρησμού έγινε τα μεσάνυκτα το τζαμί Τζεντίτ που βρίσκεται στην περιοχή του παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό της Κύπρου. Άγνωστος έριξε εμπρηστικούς μηχανισμούς προκαλώντας ελαφρές ζημιές στην είσοδο και στους τοίχους του τζαμιού.
Σχετικά Νέα
Κυβέρνηση Τραμπ: Ενστερνίζεται τη θεωρία ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο
Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε χθες Παρασκευή αναθεωρημένη εκδοχή της ειδικής σελίδας του ιστοτόπου του.
ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αναστέλλει τις απελάσεις Βενεζουελάνων μεταναστών
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέστειλε σήμερα την απέλαση με βάση νόμο του 18ου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρατεύει τη Βασιλική οικογένεια ενόψει της επίσκεψης Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο για μια ιστορική δεύτερη κρατική επίσκεψη.Ο.
Κίνα: Να τερματίσουν άμεσα τις λανθασμένες πρακτικές οι ΗΠΑ για να αποφύγουν την αναταραχή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας
Την έντονη δυσαρέσκειά της στους νέους δασμούς που εξήγγειλαν οι ΗΠΑ και επηρεάζουν τον.