ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατική ενέργεια στην Ιερουσαλήμ

Η Ελλάδα καταδικάζει σθεναρά την τρομοκρατική ενέργεια που έπληξε σήμερα την Ιερουσαλήμ, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, από τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις στη Ιερουσαλήμ», αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ. «Η Ελλάδα καταδικάζει σθεναρά αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και στέκεται σταθερά αλληλέγγυα με την κυβέρνηση και το λαό του στενού μας φίλου και εταίρου Ισραήλ», προσθέτει.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στην Ιερουσαλήμ σημειώθηκαν δύο διαδοχικές εκρήξεις κοντά σε στάσεις λεωφορείων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού, πρόκειται για παλαιστινιακές βομβιστικές επιθέσεις. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Οι εκρήξεις ακολουθούν τις πολύμηνες εντάσεις στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, όπου ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του έπειτα από σειρά φονικών αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έκτοτε, έχει εξαπολύσει πάνω από 2.000 εφόδους στη Δυτική Όχθη, ειδικά στους τομείς της Τζενίν και της Νάμπλους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα