ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη της προς την Ισπανία

Tην πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη της προς την Ισπανία εκφράζει η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την παράνομη άφιξη σημαντικού αριθμού μεταναστών στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα.

Αναλυτικά, το ΥΠΕΞ αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

«Η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη της προς την Ισπανία, η οποία αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες μαζικές αφίξεις μεταναστών προερχόμενων από τρίτες χώρες.

Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα η Ελληνική πλευρά, τα εξωτερικά σύνορα των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι Ευρωπαϊκά σύνορα.

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού δεν είναι πρόκληση μόνο για τις χώρες πρώτης γραμμής. Αποτελεί πρόκληση για το σύνολο των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε την ΕΕ να προσφέρει τη στήριξη της στην Ισπανία για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για το Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, στη βάση μιας ισόρροπης αντιμετώπισης της ευθύνης των Κρατών-Μελών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της έμπρακτης αλληλεγγύης που θα πρέπει να επιδεικνύουν τα υπόλοιπα Κράτη-Μέλη.

Τέλος, υπογραμμίζεται για μια ακόμα φορά ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν θα πρέπει να τυγχάνει εργαλειοποίησης με στόχο την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα