

Όπως σημειώνει, είναι «χρέος όλων μας και το βάρος της ευθύνης να μεταλαμπαδεύσουμε τον σεβασμό, τη γνώση και τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος στις νεότερες γενεές, ώστε να μην επαναληφθεί “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” το ειδεχθέστερο έγκλημα, η μαζική κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δολοφονία κατά της ίδιας της ανθρωπότητας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
«Η 27η Ιανουαρίου 2025 σηματοδοτεί την 80η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου Άουσβιτς-Μπίρκεναου από τον σοβιετικό στρατό και τιμάται η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Έξι εκατομμύρια Εβραίοι εξοντώθηκαν από τους Ναζί σε ολόκληρη την Ευρώπη και ανάμεσά τους 67.151 Έλληνες. Στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας αποτίουμε φόρο τιμής.
Σήμερα, με λιγοστούς πια μαζί μας από τους Επιζώντες, μεγαλώνει το χρέος όλων μας και το βάρος της ευθύνης να μεταλαμπαδεύσουμε τον σεβασμό, τη γνώση και τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος στις νεότερες γενεές, ώστε να μην επαναληφθεί «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» το ειδεχθέστερο έγκλημα, η μαζική κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δολοφονία κατά της ίδιας της ανθρωπότητας.
Είναι χρέος μας να εντείνουμε τη συλλογική μάχη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων και να εργασθούμε από κοινού για την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων».
Σχετικά Νέα
-
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Τήνο παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρακολούθησε.
-
Την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Κ. Μητσοτάκης
Ο ΠρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρακολούθησε την.
Κ. Τσουκαλάς: Γιατί δεν πληρώνει η κυβέρνηση τα αναδρομικά του 11μήνου στους συνταξιούχους, αφού το ΣτΕ και το ΑΕΔ έχουν αποφανθεί οριστικά;
«Τον Μάρτιο αυξήθηκε ο πληθωρισμός τροφίμων 2%. Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού και.
Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα κατά το Μεγάλο Σάββατο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας θα παρακολουθήσει αύριο Μεγάλο Σάββατο την Ακολουθία.