

«Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ απαριθμώντας τις συνέπειες, τόσο για τη Γαλλία όσο και για την Ευρώπη, σε περίπτωση ρωσικής νίκης επί της Ουκρανίας.
«Εάν πέσει η Ουκρανία, θα υπάρξουν κλιμακωτές συνέπειες, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κινδυνεύσει ιδιαίτερα η ικανότητά μας να συμφωνούμε», είπε ο υπουργός.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιδιώκει παρά να δοκιμάσει την αλληλεγγύη μας. Επομένως, πρέπει να αποφύγουμε αυτό το σενάριο», συνέχισε ο Σεζουρνέ προσθέτοντας: «Η αποφυγή αυτού του σεναρίου σημαίνει κυρίως να διατηρήσουμε την πρωτοβουλία στήριξης της Ουκρανίας μαζί με τους συμμάχους μας, να κάνουμε διμερείς συμφωνίες -όπως κάναμε- και να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς όσο καλύτερα μπορούμε».
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Μακρόν περί ενδεχόμενης αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και τις αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν, ο Γάλλος υπουργός προσπάθησε να διευκρινίσει τη γαλλική θέση λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας θέλησε να αφήσει όλα τα σενάρια ανοιχτά και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στη Ρωσία να ενεργεί όπως θέλει.
«Βιώνουμε ένα σημείο καμπής που πρέπει να μας οδηγήσει να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη Ρωσία. Χώρες όπως η Ρωσία βλέπουν μόνο την ισορροπία δυνάμεων και πρέπει να παίξουμε αυτό το χαρτί, της ισορροπίας δυνάμεων, για να προστατεύσουμε τους Γάλλους, να προστατέψουμε τους Ευρωπαίους», συνόψισε.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.