ΥΠΕΞ G7: Ομόφωνη καταδίκη της ρωσικής εισβολής με αφορμή την επισιτιστική κρίση

Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας επιδεινώνει την επισιτιστική ανασφάλεια, ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 την Παρασκευή σε κοινή τους δήλωση. Οι υπουργοί επανέλαβαν την καταδίκη τους για τον πόλεμο και κάλεσαν τη Μόσχα «να σταματήσει τις επιθέσεις και τις απειλητικές της ενέργειες και να ξεμπλοκάρει τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας για εξαγωγές τροφίμων».

«Στη σημερινή συνάντηση οι Υπουργοί Εξωτερικών της G7 του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαίωσαν με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη τους για τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας και την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας», σύμφωνα με την κοινή τους δήλωση, όπως ανέφερε το CNN.

Οι υπουργοί δήλωσαν ότι εκτός από τον αποκλεισμό των λιμανιών από τη Ρωσία, τα στρατεύματα βομβαρδίζουν σιλό σιτηρών και καταστρέφουν τη γεωργική υποδομή της Ουκρανίας.

«Οι υπουργοί απέρριψαν τα ψέμματα και την παραπληροφόρηση της Ρωσίας σχετικά με τις κυρώσεις. Όλες οι κυρώσεις της G7 περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για να επιτρέψουν στα ρωσικά τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα να βγουν στις παγκόσμιες αγορές», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την Ουκρανία με στρατιωτική και αμυντική βοήθεια «για όσο διάστημα χρειαστεί».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα