

“Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία αμάχων και προκάλεσαν μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.
“Κάθε μέρα οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των ομήρων και ζητάμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους”.
“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το Ισραήλ και τον ισραηλινό λαό και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια”, τονίζει και προσθέτει:
“Στο ίδιο πνεύμα, η ανησυχητική έξαρση του αντισημιτισμού σε όλο τον κόσμο απαιτεί τις συλλογικές μας προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει ανεκτός σε κανένα πλαίσιο”.
“Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός για την ανακούφιση των αμάχων, την αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για όσους έχουν ανάγκη, καθώς και την ανάγκη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα το συντομότερο δυνατό, δίνοντας στην περιοχή μια ευκαιρία για ειρήνη και ευημερία για όλους”.
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.