ΥΠΑΜ Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει κατά του Ισραήλ πάνω από 1.000 πυραύλους

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ σε ενημέρωση σε δημοσιογράφους την Κυριακή, σχολίασε τις μάχες στο βόρειο Ισραήλ και τις προσπάθειες τρομοκρατών που υποστηρίζονται από το Ιράν και πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

«Το Ιράν είναι η ρίζα της εχθρότητας και της επιθετικότητας κατά του κράτους του Ισραήλ. Ο πόλεμος είναι πολυμέτωπος, παρόλο που η έντασή του επικεντρώνεται στη Γάζα», είπε ο Γκαλάντ.

«Από την αρχή του πολέμου, η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει περισσότερα από 1.000 βλήματα εναντίον ισραηλινών στόχων, αλλά υφίσταται πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Αναχαιτίζουμε τους πυραύλους και χτυπάμε στρατιωτικά μέσα και στόχους, η Χεζμπολάχ πληρώνει βαρύ τίμημα κάθε μέρα», είπε.

Στη Δυτική Όχθη, «υπάρχουν πολλές απόπειρες πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των Ισραηλινών που αποτρέπονται καθημερινά από τις IDF και τη Σιν Μπετ».

«Τις τελευταίες ημέρες, οι αμυντικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει μια αυξανόμενη τάση του Ιράν να εργάζεται για να εντείνει τις επιθέσεις από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ μέσω των υποστηρικτών του σε Ιράκ, Συρία και Υεμένη. Ακολουθούμε και θα ξέρουμε πώς να ενεργήσουμε την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο τόπο και με την κατάλληλη δύναμη», πρόσθεσε ο Γκάλαντ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα