

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθούν εργαλεία που θα δώσουν τη δυνατότητα επενδύσεων για την ενίσχυση της Οστρακοκαλλιέργειας, τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης σε ομιλία του στην επιστημονική ημερίδα που διεξήχθη στα Μάλγαρα του δήμου Δέλτα, που διοργάνωσε η Διοίκηση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης.
«Οι κατευθύνσεις ανάπτυξης στη νέα προγραμματική περίοδο θα εστιάσουν μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό / μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων, στη βελτίωση της παρουσίασης του τελικού προϊόντος ώστε να υπάρξει προστιθέμενη αξία» είπε σχετικά.
Ο κ. Κελέτσης σημείωσε ότι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων κρίνεται πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του κλάδου και τη εφαρμογής της στρατηγικής που έχει χαράξει το ΥΠΑΑΤ.
Όπως τόνισε τα πρώτα βήματα στον κλάδο σημειώθηκαν πριν από πολλές δεκαετίες όμως έκτοτε έχουν γίνει τεράστια άλματα και πρόσθεσε ότι σήμερα στη χώρα «λειτουργούν 441 μονάδες, νόμιμα αδειοδοτημένες, με δηλούμενη παραγωγή περίπου 18.000 τόνους οστρακοειδή, αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ».
Πολλά είναι τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, τα κυριότερα εκ των οποίων αφορούν το θεσμικό πλαίσιο επισημαίνοντας ότι «η διαδικασία θεσμοθέτησης ΠΟΑΥ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) έχει καθυστερήσει σημαντικά και είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί».
Παράλληλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα επιπλέον ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο κλάδος τονίζοντας «πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα».
Τέλος, υπογράμμισε ότι οι υδατοκαλλιέργειες θα μπορούσαν, μεταξύ άλλων, να συμβάλουν σημαντικά στον εφοδιασμό με τρόφιμα και την επισιτιστική ασφάλεια παρέχοντας βιώσιμα και ποιοτικά τρόφιμα με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης – Νέα ντοκουμέντα από τη δράση τους
Αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη..
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 44χρονο που είχε χτυπήσει με καδρόνι την πρώην σύζυγό του
Την μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. Η φράση.
Στον εφέτη ανακριτή συγγενείς θυμάτων των Τεμπών για να ενημερωθούν
Στα δικαστήρια της Λάρισας βρέθηκαν συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, προκειμένου να.
Φύλαξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξάνδρειας Ημαθίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών του ΕΠΑΛ
Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή από διερχόμενο τρένο, τοποθετήθηκε.