

Έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που επιτρέπει μόνο ουσιώδεις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού.
Ειδικότερα, με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, παρατείνεται έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation).
Ως εκ τούτου επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.
Από την NOTAM εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:
-Πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).
-Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).
–Κρατικές πτήσεις (state flights).
-Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).
-Πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).
–Στρατιωτικές πτήσεις (military flights).
-Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).
-Πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).
-Πτήσεις της Frontex (frontex flights).
-Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).
-Πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του (ferry flights).
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.