Υπ. Υγείας για τα θετικά test: Λογικό να μην εμφανιστούν όλα ταυτόχρονα

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά τις ανησυχίες πολιτών σχετικά με την εμφάνιση 9.688 θετικών self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων. Απαντώντας στην ανησυχία ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί μετέδωσαν τον ιό, εξηγεί πως η επώαση της νόσου δεν εκδηλώνεται ταυτόχρονα και τονίζει ότι το testing διασφαλίζει εγκαίρως τον περιορισμό διασποράς.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, δεν ισχύει η ανησυχία των πολιτών καθώς:

1. Όσοι έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου δε μεταδίδουν, και

2. Δεν εμφανίζονται όλοι οι θετικοί ταυτόχρονα. Η επώαση της νόσου δεν έχει κοινή ημερομηνία έναρξης άρα λογικό είναι να μην εμφανιστούν ταυτόχρονα.

«Ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν θετικά self-test. Το σημαντικό είναι τα εν δυνάμει αυτά κρούσματα να ανιχνεύονται, να περιορίζονται και να ελέγχονται περαιτέρω. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι τακτικοί έλεγχοι για να εντοπίζουν εκείνους που μπορεί να είναι κρούσματα ανά πάσα στιγμή», σημειώνει το Υπουργείο

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στη φάση που βρισκόμαστε έχει πολύ μεγάλη σημασία οι πολίτες να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, ώστε να μπορέσουν να προστατευτούν αποτελεσματικά και διαβεβαιώνουν πως το σχέδιο testing των σχολείων διασφαλίζει ακριβώς ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και τα κρούσματα εντοπίζονται έγκαιρα και απομονώνονται για να μην υπάρχει διασπορά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα