

Τη δυνατότητα στους προπτυχιακούς φοιτητές να επιλέγουν ένα επιπλέον ηλεκτρονικό διδακτικό σύγγραμμα (ελληνόγλωσσο ή ξενόγλωσσο) εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), με την από 30.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Παράλληλα, επιτεύχθηκε ο εμπλουτισμός των διαθέσιμων ηλεκτρονικών ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, μετά από ενέργειες της Ομάδας Διαχείρισης του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, ΕΔΥΤΕ A.E.) και του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link).
Με δήλωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, προτρέπει τους διδάσκοντες να αξιοποιήσουν αυτό το υλικό, στο οποίο έχουν άμεσα δωρεάν πρόσβαση οι φοιτητές. Όπως σημειώνει, «το ΥΠΑΙΘ ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που δημιουργεί η υγειονομική κρίση κι ενισχύει τη δυνατότητα των φοιτητών να συνεχίσουν τις σπουδές τους, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο των διαθέσιμων ακαδημαϊκών συγγραμμάτων με ακόμα περισσότερα, που φθάνουν πλέον τις 104.000. Ταυτόχρονα, καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση για την έγκαιρη διανομή των έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων προς όλους τους δικαιούχους φοιτητές σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτόν την εκπαιδευτική διαδικασία στα πανεπιστήμια εν μέσω της υγειονομικής κρίσης».
Σχετικά Νέα
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.
Αναστάτωση στη Χερσόνησο: 31χρονος αλλοδαπός ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα και απειλούσε να πέσει
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε περιοχή της Χερσονήσου, όταν 31χρονος αλλοδαπός.