

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη τηλεδιάσκεψη σε υπουργικό επίπεδο των ευρωπαϊκών κρατών-μελών «πρώτης γραμμής», Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας, εν όψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Η πρώτη αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.
Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στην ομάδα αυτή, πέραν του κ. Κουμουτσάκου, συμμετέχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Νουρής, της Ιταλίας, κα Luciana Lamorgese, της Ισπανίας, κ. Fernando Grande-Marlaska Gómez και της Μάλτας, κ. Byron Camilleri.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκαν τα εξής:
α) Οι βασικές θέσεις των 5 χωρών να παρουσιαστούν στους Ευρωπαίους εταίρους πριν το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου.
β) Να πραγματοποιηθεί Διάσκεψη με τη συμμετοχή και τρίτων χωρών, κατά κύριο λόγο αφρικανικών, με βασικό αντικείμενο την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Μεσόγειο.
γ) Η επόμενη τηλεδιάσκεψη των «5» να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 16 Μαρτίου οι 5 χώρες «πρώτης γραμμής» είχαν υποβάλει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη – μέλη της ΕΕ κοινό έγγραφο που αποτυπώνει τις θέσεις τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.