

Στους δασμούς που θα επιβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ σε Μεξικό και Καναδά αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στο Fox News ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ.
“Οι δασμοί στον Καναδά και το Μεξικό θα τεθούν σε ισχύ, όπως έχει προγραμματιστεί, την Τρίτη, αλλά ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καθορίσει το ακριβές επίπεδό τους”, τόνισε.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα επιβάλει δασμούς 25% στις δύο χώρες στις 4 Μαρτίου.
“Ίσως το 25% να μην τεθεί σε ισχύ”, δήλωσε ο Λούτνικ στην εκπομπή “Sunday Morning Futures” του Fox.
Ο Τραμπ αναμένεται την Τρίτη να αυξήσει τους δασμούς στην Κίνα από το 10% στο 20%, το οποίο έχει οριστεί εάν η χώρα δεν σταματήσει τη διακίνηση φαιντανύλης στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Lutnick.
“Αυτή τη στιγμή σκέφτεται πώς ακριβώς θέλει να παίξει με το Μεξικό και τον Καναδά, και αυτή είναι μια ρευστή κατάσταση. Την Τρίτη θα υπάρξουν δασμοί στο Μεξικό και τον Καναδά. Το ποιοι ακριβώς θα είναι, θα το αφήσουμε στον πρόεδρο και την ομάδα του να το διαπραγματευτούν”, είπε.
Ο Τραμπ αναμένεται επίσης την Τρίτη να αυξήσει τους δασμούς στην Κίνα από το 10% στο 20%, που έχει οριστεί αν η χώρα δεν σταματήσει τη διακίνηση φαιντανύλης στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Λούτνικ.
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Πέπε και Λουσία, ένα ζευγάρι ανταρτών αγγέλων της δημοκρατίας
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.
Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από πυρά στη Δυτική Όχθη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως δύο Ισραηλινοί πολίτες τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρών εναντίον.
Ουρουγουάη: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο Μουχίκα
Με δάκρυα στα μάτια χιλιάδες Ουρουγουανοί βγήκαν στους δρόμους του Μοντεβιδέο για να τιμήσουν.