Υπ. Ανάπτυξης: Δρομολογείται διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου στην έρευνα και την καινοτομία

Τον επικεφαλής επιστήμονα Έρευνας και Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρο του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας Δρ. Νικόλαο Μαστρογιαννόπουλο υποδέχθηκε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα θέματα διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η δρομολόγηση διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Κύπρου, ώστε να διαμορφωθεί ένα ακόμα πιο ευρύ πλέγμα συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, η Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, Σταυριάνα Κοφτερός, ο Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, Θεόδωρος Λουκαϊδης και ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα και Πρόεδρος της Επιτροπής της Ελληνοκυπριακής Συνεργασίας, Μιχάλης Δρίτσας.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας επισήμανε:

«Υποδέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου τον Δρ. Νικόλαο Μαστρογιαννόπουλο και συζητήσαμε για την στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο έρευνας και καινοτομίας. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε κρίσιμους τομείς τα οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Για αυτό μιλήσαμε για την επικείμενη διακρατική συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών που θέλουμε να υπογράψουμε ώστε να διαμορφώσουμε ένα ακόμα πιο ευρύ πλέγμα συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας», τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα