

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Τουρνάς, γεννημένος στα Χανιά, πρώην Α/ΓΕΑ, είναι ένας εξαίρετος ιπτάμενος αξιωματικός με πάνω πάνω από 4.000 πτήσεις στο ενεργητικό του με απίστευτη εμπειρία στα πτητικά μέσα..
Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο Τουρνάς πιλόταρε, σε αντίθεση με τους προηγούμενους αρχηγούς Αεροπορίας που πετούσαν είτε F-16 ή με F-4, με τα Μιραζ-2000 και με ένα αυτό πέταξε, ως αρχηγός Μοίρας για 50 ολόκληρα λεπτά με την Λιάνα Κανέλλη, όταν η σημερινή βουλευτής του ΚΚΕ εργαζόταν ως δημοσιογράφος.
Είναι ερασιτέχνης ζωγράφος. Στα 40 σχεδόν χρόνια που υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία, από νεαρός Ίκαρος έως ότου γίνει αρχηγός ΓΕΑ, η ζωγραφική θα ήταν άλλωστε το χόμπι του. Οι πίνακες που ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο του, λένε ότι, θα αποτυπώσουν όλη την ένταση αλλά και τη μοναξιά των αιθέρων που συνοδεύει τη ζωή ενός πιλότου.
Η 332 Μοίρα «Γεράκι», στην οποία επί σειρά ετών ήταν διοικητής και ήταν στην πρώτη γραμμή στην αναχαίτιση του εναέριου εισβολέα, θα είναι και η πρώτη που θα υποδεχτεί τον Δεκέμβριο ή στις αρχές Ιανουαρίου τα νέα Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Από την Τανάγρα τα επόμενα χρόνια ο κ. Τουρνάς θα υπηρετήσει σε μια σειρά από επιχειρησιακές νευραλγικές θέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και σημαντικές θέσεις σε νατοϊκό επίπεδο Τώρα με την υφυπουργοποίησή του, έχει στόχο, την «ενδυνάμωση», όπως την χαρακτήρισε, του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σχετικά Νέα
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Σαμαριάς για νεαρό άνδρα που τραυματίστηκε σε πτώση
Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από διασώστες πυροσβέστες στο Φαράγγι Σαμαριάς, στα Χανιά. Άνδρας.
Βόλος: Φωτιά σε σκάφος στην προβλήτα του λιμανιού
Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Βόλου. Η φωτιά σύμφωνα.
Θεσσαλονίκη: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Μαλγάρων, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων που εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν.
Τραγωδία στο Πειραιά: 19χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Ο 19χρονος ανασύρθηκε από την παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις του Σύμφωνα.