

Για τις επιπτώσεις του lockdown στην ψυχική υγεία των πολιτών αλλά και για την ενημερωτική καμπάνια που ξεκινά το υπουργείο Υγείας για τον εμβολιασμό μίλησε, σε εκπομπή του ΑΝΤ1 η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη.
Σύμφωνα με την κυρία Ράπτη, η ψυχική υγεία με το Lockdown επιβαρύνεται σημαντικά και όπως είπε σύμφωνα με τις μελέτες αυτοί που πιέζονται περισσότερο είναι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι υπερήλικες.
Τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας ενισχύει με ψυχιάτρους τις δομές υγείας, καθώς και την γραμμή υποστήριξης. Παράλληλα, σημείωσε πως το υπουργείο ενισχύει και την επαφή πολιτών με ειδικούς διαδικτυακά.
Σύμφωνα με την κυρία Ράπτη ψηφίστηκε στην Βουλή η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό, κάτι που αποτελεί εθνική προσπάθεια, όπως είπε.
Στο υπουργείο Υγείας συστήνεται επιχειρησιακή ομάδα για την οργάνωση του εμβολιασμού και ξεκινά μεγάλη καμπάνια για την ενημέρωση του κόσμου, τόνισε η κυρία Ράπτη. Όπως είπε για την εκστρατεία το υπουργείο Υγείας θα συνεργαστεί με πολλούς φορείς όπως η Εκκλησία και οι ΟΤΑ.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυρία Ράπτη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνονται τα εμβόλια στα φαρμακεία.
Σχετικά Νέα
Τ. Θεοδωρικάκος: Μεγαλύτερο σχέδιο ανάπτυξης για όλους τους Έλληνες
Περιοδεία στην Πάτρα πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Μετά την ομιλία του.
Στην τελετή ένταξης των V-BAT drones αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
Στην τελετή ένταξης του συστήματος μη επανδρωμένων αεροχημάτων V-BAT, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα.
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για το πόρισμα του ΕΜΠ για τα Τέμπη
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της δημοσιοποίησης του πορίσματος.
Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη
«Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη, το ευρωπαϊκό όραμα σβήνει». Αυτό δήλωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος.