

Για ανανέωση της τουρκικής Navtex έως τις 25 Σεπτεμβρίου κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σημειώνοντας ότι το ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis θα συνεχίσει το ταξίδι του και θα κατευθυνθεί βορειότερα φτάνοντας στα όρια των χωρικών υδάτων, στα 6 μίλια από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο.
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη, Καστελλόριζο, Χίο, Λέσβο) 540 στρατιώτες επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.
«Οι δραστηριότητες του Oruç Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Η Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 του μήνα. Η έρευνα θα έχει ως βάση τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου», αναφέρεται στο δημοσίευμα σχετικά.
Χθες (7 Σεπτεμβρίου) η Τουρκία προχώρησε σε νέα πρόκληση με βίντεο μέσα από το Oruc Reis και τις φρεγάτες που το συνοδεύουν στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
«Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν / προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή», σημείωνε η ανάρτηση.
Σημειώνεται ότι στο βίντεο παρουσιάζονται πλάνα συνομιλίας μέσω ασυρμάτου μεταξύ της φρεγάτας και του ερευνητικού σκάφους.
Güçlü, Kararlı ve Muktedir!
Deniz Kuvvetlerimize ait fırkateyn ve korvetler, Doğu Akdeniz’deki yetki alanlarımızda çalışmalarını sürdüren ORUÇREİS araştırma gemisine refakat/koruma görevini kararlılıkla sürdürüyor. Bölgede hiçbir hukuksuzluğa ve kabadayılığa izin verilmeyecek! pic.twitter.com/ZYmxSpvr55
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) September 6, 2020
Σχετικά Νέα
Απεβίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ηλικία 88 ετών
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Λατινοαμερικανός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, απεβίωσε σήμερα (21/4) σε.
Αντιδράσεις στην Τουρκία για τον ελληνικό χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού
Ο ελληνικός χάρτης Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία. «Τα ελληνικά νησιά δεν έχουν επήρεια,.
Συναγερμοί στην Ουκρανία για αεροπορικές επιθέσεις μετά την εκεχειρία της Ρωσίας
Η Ουκρανία κήρυξε συναγερμούς για αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο και το ανατολικό μισό της.
Ο εμπορικός πόλεμος πλήττει την παγκόσμια ανάπτυξη – Οι εκτιμήσεις για την Ευρώπη
Ειδικοί, επαΐοντες επί των οικονομικών και αναλυτές αγορών συμφωνούν ότι ο εμπορικός πόλεμος που.