Site icon The Indicator

Υεμένη: Τουλάχιστον 14 νεκροί από βομβαρδισμό πρατηρίου καυσίμων

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, στον βομβαρδισμό ενός πρατηρίου καυσίμων στην πόλη Μαρίμπ, το τελευταίο προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων στη βόρεια Υεμένη, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, που επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στους αντάρτες Χούθι.

«Οι Χούθι στοχοθέτησαν το πρατήριο ενώ δεκάδες αυτοκίνητα περίμεναν στην ουρά, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια γιγαντιαία πυρκαγιά και να σκοτωθούν 14 πολίτες, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι», μετέδωσε το Saba.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταξύ αυτών είναι και ένα παιδί.

Μια ιατρική πηγή είπε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεκάδες άνθρωποι», πολλοί από αυτούς με βαριά εγκαύματα, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Μαρίμπ και 12 από αυτούς πέθαναν.

Επιβεβαιώνοντας την έκρηξη, το Κυβερνείο της Μαρίμπ ανέφερε ότι επρόκειτο για πυραυλική επίθεση από του Χούθι.

Όπως φέρεται να έχει πει , το γεγονός ότι δεν θα έπαιρνε σύνταξη, η απαξιωτική συμπεριφορά της συζύγου του προς εκείνον ήταν κάτι που του βασάνιζε το μυαλό για πάρα πολύ καιρό δημιουργώντας του άσχημες σκέψεις για τη σύζυγό του. Οι διαφορές που είχε το πρώην ζευγάρι μεταξύ του είχαν να κάνουν με την περιουσία και συγκεκριμένα για το ποιος θα έπαιρνε το ένα από τα τρία διαμερίσματα της τριώροφης πολυκατοικίας.

Την ώρα που ο πατέρας τους κρατείται στην αστυνομία μέχρι την Τρίτη το πρωί που θα απολογηθεί , οι δύο κόρες του ζευγαριού δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως ο ίδιος τους ο πατέρας σκότωσε τη μητέρα τους . Από τη μία έχουν να προετοιμάσουν την κηδεία της μητέρας τους και από την άλλη βασανίζονται για το αν θα πρέπει να συμπαρασταθούν στον πατέρα τους. Σοκαρισμένα είναι και τα εγγόνια τα οποία θα πρέπει πλέον να μάθουν να ζουν χωρίς την πολυαγαπημένη τους γαιγιά αφού όπως λένε οι γείτονες στην Αγία Βαρβάρα, η 64χρονη Ελένη αγαπούσε πάρα πολύ τα εγγόνια της.

«Όταν με είδε, μου μίλησε απαξιωτικά» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 75χρονος.

«Της ζήτησα τα κοσμήματα της οικογένειάς μου και μου είπε “χέστηκα ρε μαλ…”. Την πυροβόλησα και έφυγα. Πήγα προς το Δαφνί και εκεί έμεινα για ώρες. Είμαι 75 ετών, με είχε ανασφάλιστο πολλά χρόνια και δεν είχα σύνταξη. Το όπλο είναι παλιό και το είχα βρει σε μια μετακόμιση που είχα βοηθήσει έναν φίλο μου. Αυτό που περνούσα σε επίπεδο απαξίωσης όλα αυτά τα χρόνια, δεν περιγράφεται. Με είχε αποκλείσει οικονομικά από τα πάντα. Με είχε αποκόψει από τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Την περίμενα να γυρίσει στο σπίτι. Εδώ και καιρό τριγυρνούσε στο μυαλό μου αυτή η σκέψη. Όταν με είδε, μου μίλησε απαξιωτικά. Το όπλο είναι παλιό και το είχα βρει σε μια μετακόμιση που είχα βοηθήσει έναν φίλο μου».

Exit mobile version