Υεμένη: Πλοίο στον Κόλπο του Άντεν ανέφερε δύο εκρήξεις

Ένα πλοίο που διερχόταν από τον Κόλπο του Άντεν ανοικτά της Υεμένης ανέφερε σήμερα δύο εκρήξεις που συνέβησαν μπροστά στο σκάφος αυτό, ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη επίθεση με στόχο τη θαλάσσια κυκλοφορία ανοικτά της Υεμένης. «Ο καπετάνιος αναφέρει δύο εκρήξεις μπροστά από το πλοίο. Το πλοίο και το πλήρωμα είναι σώοι και αβλαβείς», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η βρετανική υπηρεσία. “Συνιστάται στα πλοία να πλέουν με προσοχή και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στη UKMTO”, προσέθεσε.

Νωρίτερα, η Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας, πλήγματα εναντίον τεσσάρων αυτοκινούμενων συστημάτων πυραύλων κρουζ κατά πλοίων επιφανείας (ASCM) των Χούθι και ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV), επίσης των Χούθι, σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από αυτούς.

Η CENTCOM ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της κατέρριψαν τρία UAV που εξαπολύθηκαν προς τον Κόλπο του Άντεν από περιοχές οι οποίες ελέγχονται από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι στην Υεμένη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα