

Ο υπό σαουδαραβική ηγεσία διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε 48 αντάρτες, σε νέες επιδρομές γύρω από την πόλη Μαρίμπ, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες εδώ και μία εβδομάδα.
“Καταστράφηκαν έξι στρατιωτικά οχήματα και σκοτώθηκαν 48 τρομοκράτες” τις τελευταίες 24 ώρες στην Αλ Τζάουμπα (50 χλμ. νοτίως της Μαρίμπ) και την Αλ Κασάρα (30 χλμ. βορειοδυτικά της Μαρίμπ), ανέφερε η ανακοίνωση του συνασπισμού που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.
Εδώ και μία εβδομάδα ο συνασπισμός ανακοινώνει καθημερινά τον θάνατο δεκάδων ανταρτών στην Αλ Αμπντίγια, 100 χιλιόμετρα στα νότια της Μαρίμπ. Η περιοχή αυτή ωστόσο έπεσε στα χέρια των Χούθι το Σάββατο, παρά τις απώλειές τους. Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1000 Χούθι στη ζώνη αυτήν.
Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή. Οι Χούθι σπανίως ανακοινώνουν τις απώλειές τους.
Μια πηγή των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μάχες συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα αλλά δεν υπάρχει καμία αλλαγή επί του πεδίου τις τελευταίες ώρες.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.