Υεμένη: Νέος βομβαρδισμός με στόχο την πόλη-λιμάνι Χοντέιντα

Νέος βομβαρδισμός έπληξε το Σάββατο την πόλη Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη, πλήγμα που ήρθε ως απάντηση σε μια επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι από αυτή την πόλη-λιμάνι, ανέφεραν πηγές ασφαλείας.

«Η τοποθεσία, από την οποία εκτοξεύτηκε μια ρουκέτα από τους Χούθι, στα περίχωρα της Χοντέιντα, βομβαρδίστηκε», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή, σύμμαχη με τους αντάρτες, προσθέτοντας ότι δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατό να εξακριβωθεί αν το πλήγμα προήλθε δια θαλάσσης ή από αέρος.

Αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό της τοποθεσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο αμερικανικός στρατός έπληξε νωρίς το Σάββατο έναν ακόμη στόχο, μια ημέρα μετά τις πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η «επακόλουθη δράση» νωρίς το Σάββατο τοπική ώρα εναντίον μιας τοποθεσίας ραντάρ των Χούθι διεξήχθη από το αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού USS Carney χρησιμοποιώντας πυραύλους χερσαίας επίθεσης Tomahawk.

Την πρώτη ημέρα των επιδρομών την Παρασκευή επλήγησαν 28 τοποθεσίες και περισσότεροι από 60 στόχοι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή ότι οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περαιτέρω επιδρομές.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προειδοποίησε την Παρασκευή τα πλοία υπό αμερικανική σημαία να απομακρυνθούν από περιοχές γύρω από την Υεμένη στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν για τις επόμενες 72 ώρες καθώς οι Χούθι πρανήγγειλαν αντίποινα σε μια περιοχή που ήδη πλήττεται από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο βομβαρδισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ήρθε ως απάντηση στις επιθέσεις των Χούθι με drone σε εμπορικά πλοία που συνδέονται με σιραηλινά συμφέροντα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα