Υεμένη: Χτυπήθηκε φορτηγό πλοίο ελληνικής διαχείρισης

Φορτηγό πλοίο ελληνικής διαχείρισης με σημαία Μάρσαλ στο οποίο δεν επιβαίνει ελληνικό πλήρωμα χτυπήθηκε τη Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα αφού δέχθηκε πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για το LAAX bulc carrier που συνεχίζει το ταξίδι του για το επόμενο λιμάνι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι εισροή υδάτων φέρεται να έχει ένα άλλο εμπορικό πλοίο που δέχτηκε επίθεση με τρεις πυραύλους σε απόσταση 54 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, σύμφωνα με πηγή της βρετανικής εταιρίας ναυτασφαλειών Ambrey.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το πλοίο εξέδωσε σήμα κινδύνου μέσω VHF, διευκρινίζοντας ότι το αμπάρι έχει υποστεί ζημιές και έχει αρχίσει να βάζει νερά, ενώ δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα αν έχει ακινητοποιηθεί πλήρως ή μπορεί χωρίς ρυμουλκό να φτάσει στο κοντινότερο ασφαλές λιμάνι.

Σύμφωνα με το σήμα, το πλοίο έχει πάρει κλίση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ambrey.

Το πρακτορείο AFP ανέφερε νωρίτερα ότι οι Χούθι της Υεμένης υποστήριξαν πως δύο αμερικανικά καταδρομικά αλλά και άλλα πλοία δέχτηκαν επίθεση.

Πριν από δέκα ημέρες οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) στην Ερυθρά Θάλασσα και έπληξαν το M/T Wind, πετρελαιοφόρο υπό σημαία Παναμά, ελληνικής ιδιοκτησίας.

«Αυτή η συνεχιζόμενη κακόβουλη και απερίσκεπτη συμπεριφορά των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν», τονίζεται στην ανακοίνωση της U.S. Central Command (μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τη Μέση Ανατολή), μετά και τις επιθέσεις της 23ης Μαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα