Υεμένη: Αναφορές για αεροπορικά πλήγματα ΗΠΑ και Βρετανίας σε ελεγχόμενες από τους Χούθι περιοχές

Αναφορές για νέα αεροπορικά πλήγματα στο λιμάνι Χοντέιντα και άλλες παράκτιες περιοχές της Υεμένης, μεταδίδει σήμερα ο προσκείμενος στους Χούθι τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah, ο οποίος αποδίδει τις επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας που προστατεύουν τα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Al Masirah έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 πλήγματα στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, τέσσερα εκ των οποίων είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ίσα.

Την περασμένη Τετάρτη, πύραυλος των Χούθι έπληξε το εμπορικό πλοίο True Confidence υπό σημαία Μπαρμπέιντος, προκαλώντας τον θάνατο τριών μελών του πληρώματος. Ήταν το πρώτο φονικό πλήγμα των Χούθι από την έναρξη των επιθέσεών τους τον Νοέμβριο για να εκφράσουν – όπως ισχυρίζονται – την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους απέναντι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ημέρες πριν από την φονική πυραυλική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν, βυθίστηκε λίγο μακρύτερα το υπό σημαία Μπελίζ φορτηγό πλοίο Rubymar το οποίο είχε χτυπηθεί από πύραυλο των Χούθι στις 18 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα