Υαλουρονικό οξύ: Το συστατικό «κλειδί» για την ενυδάτωση

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, ο οποίος βρίσκεται στον οργανισμό μας και έχει ως ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία του δέρματος και να προσφέρει πλούσια ενυδάτωση. Παρόλο που ο οργανισμός μας διαθέτει από μόνος του υαλουρονικό οξύ μετά από κάποια ηλικία μειώνεται η δράση του με αποτέλεσμα το σχηματισμό ρυτίδων και μία θαμπή όψη της επιδερμίδας. Ως συστατικό είναι αρκετά δημοφιλές ως filler, σε ενέσιμη μορφή κυρίως για γέμισμα των ρυτίδων αλλά χρησιμοποιείται και για αύξηση των χειλιών, για γέμισμα ουλών και για τους μαύρους κύκλους. Ωστόσο, στην αγορά υπάρχει και σε ποικίλα προϊόντα είτε σε μορφή serum είτε σε μορφή κρέμας.

Γράφει η Ιωάννα Δαλαμαρίνη

Παρά την ονομασία του δεν πρόκειται για ένα προϊόν που προκαλεί απολέπιση στην επιδερμίδα όπως άλλα οξέα, αντιθέτως πρόκειται για ένα συστατικό που ενυδατώνει την επιδερμίδα καθώς έχει ως ιδιότητα να συγκρατεί έως και 1000 φορές το μοριακό του βάρος σε νερό. Για την σωστή εφαρμογή του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το δέρμα να είναι νωπό ώστε να μπορέσει να απορροφήσει την υγρασία και να την εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Αν το υαλουρονικό οξύ είναι σε μορφή serum θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας  και μετά την εφαρμογή του θα πρέπει να ακολουθήσει η ενυδατική κρέμα ώστε να κλειδώσει την ενυδάτωση.

Πρόκειται για ένα αρκετά ασφαλές προϊόν για όλες τις ηλικίες και για όλους τους τύπους δέρματος και γι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην πρωινή όσο και στην βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλα τα συστατικά όπως είναι τα οξέα, η βιταμίνη C και η ρετινόλη.

Extra Tip: Επειδή για την σωστή του εφαρμογή χρειάζεται η επιδερμίδα να είναι νωπή, μπορείς να ψεκάσεις την επιδερμίδα σου με ένα ιαματικό νερό που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την επιδερμίδα.

Ιαματικό Νερό, Avene Eau Thermale Spring Water

 

L’Oreal Revitalift Filler

 

La Roche Posay Hyalu B5 Serum

 

La Roche Posay Hyalu B5 Serum
Version Hyaluronic Acid Serum
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα