«Ξύπνησε» η Αίτνα και βρυχάται!

Το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης η Αίτνα, «ξύπνησε» πάλι, βρυχάται και βγάζει από τα σπλάχνα της μεγάλες ποσότητες λάβας.

Συγκεκριμένα, λάβα και καυτές στάχτες άρχισαν να βγαίνουν προχθές (19/7) τη νύχτα από το ηφαίστειο Αίτνα, που έδειχνε να «κοιμάται» απ’ τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε έγινε η τελευταία έκρηξη.

Λόγω της νέας έκρηξης οι Αρχές στην Σικελία αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά τα αεροδρόμια της Φοντάνα Ρόσα και του Κομίζο, στην Κατάνια.

Η La Repubblica μετέδωσε επίσης ότι μια πτήση της Ryanair από τη Ρώμη έκανε αλλαγή πορείας με κατεύθυνση το Παλέρμο, τη νύχτα της Παρασκευής, ενώ αρκετές πτήσεις είχαν καθυστερήσεις τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Οι Αρχές των αερολιμένων ανακοίνωσαν πως οι αερομεταφορές είχαν αποκατασταθεί στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) αλλά προειδοποίησαν ότι ίσως υπάρξουν κάποια προβλήματα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας η λάβα ξεπήδησε από έναν κρατήρα της νοτιοανατολικής πλευράς του ηφαιστείου και ακολούθησε μια πορεία μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου.

Πηγή: sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα