

Με σοβαρά τραύματα σε νεφρούς, σπλήνα, πλευρά και το πρόσωπο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας η 43χρονη αξιωματικός της Αστυνομίας, μητέρα δυο μικρών παιδιών, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 53χρονο σύζυγό της, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η αξιωματικός μίλησε στην ΕΡΤ για το βάναυσο ξυλοδαρμό της: «Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς».
Η απόφαση της γυναίκας να χωρίσει τον επιχειρηματία, επειδή σύμφωνα με το περιβάλλον της δεν άντεχε άλλο όσα περνούσε μαζί του, φαίνεται πως ήταν η αφορμή για τον άγρια κακοποίησή της. Οι φωνές της γυναίκας ξύπνησαν τους γείτονες που ευτυχώς κάλεσαν την Αστυνομία η οποία έφτασε άμεσα.
«Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Στο παρελθόν τον είχα μηνύσει για απειλή. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου», δήλωσε η γυναίκα.
Συγκλονίζει η δήλωση του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Γιώργου Καλλιακμάνη: «Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει».
Ψυχολόγοι της Αστυνομίας βρέθηκαν δίπλα στην αστυνομικό και στα δυο μικρά παιδιά της, που βρίσκονται με τη γιαγιά τους, η οποία δήλωσε: «Την απειλούσε ακόμη και ότι θα της πάρει τα παιδιά αν τον χώριζε. Η κόρη μου έκανε υπομονή για τα παιδιά. Δεν άντεξε άλλο και πήρε την απόφαση να τον αφήσει, όμως αυτός την σκότωσε στο ξύλο».
Με την αστυνομικό επικοινώνησε ο Γιάννης Οικονόμου που ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της. Ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα».
Η Κική Κυργιώτη, μέλος της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας σημείωσε ότι όσο δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, τόσο θα διαιωνίζονται αυτά τα περιστατικά.
Ο δράστης του ξυλοδαρμού συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βία, και πρόκληση σωματικών βλαβών.
Εν τω μεταξύ, μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, με τα στοιχεία να προκαλούν απογοήτευση και οργή.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Λάρισα και μόνο μέσα στον Ιούλιο είχαμε 35 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
Στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι υπάρχει κλιμάκωση, ενώ στα περισσότερα περιστατικά δράστης είναι ο σύζυγος ή ο ερωτικός σύντροφος των γυναικών.
Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2023 καταγράφηκαν 5.694 περιπτώσεις, ενώ την ίδια περίοδο πέρσι ήταν 5.139, διπλάσιες σε σχέση με το 2021.
Η αστυνομία συμβουλεύει τα θύματα να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν μήνυμα στο 100 ή να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.
Σχετικά Νέα
Θάνατος 11χρονου στις Σέρρες: «Είδα τον Βασίλη σε μια λίμνη αίματος»
Στις επικίνδυνες συνθήκες στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών αλλά και στις στιγμές ύστερα από.
Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους
Στις 3 Ιουνίου το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του ως προς.
Στέλεχος του ΣΔΟΕ παρίστανε τον κούριερ και συνέλαβε 38χρονο που παραλάμβανε ναρκωτικά
Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής μετά από επιχείρηση, συνέλαβαν.
ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό σαμπουάν για παιδιά
Την ανάκληση της παρτίδας 0455Ρ του Καλλυντικού προϊόντος JOHNSON’S Shiny Drops Kids Shampoo 500ml.