XEROX: Γιατί η ευφυής εργασία είναι μονόδρομος

Την εποχή της ευφυούς εργασίας εγκαινιάζει η XEROX με προϊόντα και υπηρεσίες που στόχο έχουν την απλοποίηση των διαδικασιών, αλλά και τη δραματική μείωση του κόστους μιας εταιρείας, ενώ παράλληλα ενισχύει την ασφάλεια με μηχανισμούς προστασίας των εγγράφων, των συσκευών και του δικτύου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της XEROX Hellas, Βασίλης Ραμπάτ, έρευνες υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ΙοΤ συσκευών έως το 2021 θα ξεπερνάει τα 25 δισ. παγκοσμίως, ενώ αυξημένη θα είναι η ανάγκη για υποδομές που στηρίζουν τη συνεργατικότητα και το mobility, καθώς οι διοικήσεις των εταιρειών θα μειώνουν σταδιακά τις επενδύσεις σε ακίνητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους τους να εργάζονται εκτός γραφείου από όπου και αν βρίσκονται.

Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι έως το 2025 το 75% των εργαζομένων θα είναι millennials, άνθρωποι απόλυτα εξοικειωμένοι με τα νέα τεχνολογικά εργαλεία που θα “κουμπώνουν” στη digital νοοτροπία που προσπαθούν να χτίσουν οι επιχειρήσεις.

Ο πολυεθνικός κολοσσός με τρίπτυχο το “Connect – communicate – transform” γυρίζει σελίδα και μετατρέπεται από office equipment company σε leading edge technology company. Ήδη από την περασμένη χρονιά προχώρησε σε αλλαγή ηγεσίας και management team με το 80% των προσώπων να αποτελούν νεοεισερχόμενα στελέχη από HP & IBM από το κομμάτι του ΙΤ.

Η XEROX έχει παρουσία σε 160 χώρες και κάνει focus σε Αμερική και ΕΜΕΑ. Στη χώρα μας ξεκίνησε πριν από 47 χρόνια τη δραστηριότητά της και το ελληνικό τμήμα, μολονότι μικρό σε μέγεθος, έχει καταφέρει να βρίσκεται σταθερά στο top 3 των ευρωπαϊκών τμημάτων που φέρουν το brand XEROX χάρη στις υψηλές αποδόσεις που καταγράφει.

“Το 2018 κλείσαμε με κύκλο εργασιών στα 29 εκατομμύρια ευρώ και πλέον η στρατηγική μας επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση τεχνολογικών λύσεων, την επέκταση υπηρεσιών και λογισμικού, όπως επίσης και στην ανάπτυξη της παρουσίας μας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” ανέφερε ο κ. Ραμπάτ.

Πρόσθεσε πως το στοίχημα που έχει τεθεί είναι στο τέλος της τριετίας η XEROX Hellas να έχει διεισδύσει σε digital packaging printing, στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία εγγράφων και περιεχομένου, αλλά και σε αισθητήρες και εφαρμογές για internet of things.

“Στην Ελλάδα έχουμε αναπτύξει συνεργασία με 24 αντιπρόσωπους και έχουμε πετύχει καλή διείσδυση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως επίσης και retail. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα μικρότερο αυτοματοποιημένο πακέτο ακόμα και επιχειρήσεις των 5 ατόμων, έτσι ώστε και αυτές, με ένα μικρό μηνιαίο fee να απολαμβάνουν υπηρεσίες που διευκολύνουν ουσιαστικά τη δουλειά τους”.

Τέλος, αναφερόμενος στο κομμάτι της καινοτομίας ο κ. Ραμπάτ τόνισε ότι ο όμιλος δαπανά πάνω από 1 δις το χρόνο σε έρευνα και ανάπτυξη, ενώ θέλοντας να δώσει μια γεύση από το κοντινό μέλλον αποκάλυψε ότι η XEROX δίνει πλέον τη δυνατότητα στο χρήστη να σαρώνει το κείμενο που χρειάζεται και αυτό εν συνεχεία να μετατρέπεται σε MP3 και να στέλνεται σε χρόνο dt στο e-mail του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα