

«Η δημόσια διοίκηση εκσυγχρονίζεται και αλλάζει πρόσωπο μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας, της ανάπτυξης και των πολιτών» τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο του έργου «Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων» (ΣΗΔΕ).
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει ότι το ΣΗΔΕ αποτελεί βασικό πυλώνα του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου, που θα διασυνδέσει 21.000 φορείς, θα παρέχει 150.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές σε δημόσιους λειτουργούς και θα εξοικονομεί 380 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για τον κρατικό προϋπολογισμό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Τ. Θεοδωρικάκος: Σταθερή πολιτική μας η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών
«Κάνουμε όλα όσα πρέπει για να πηγαίνει μπροστά η οικονομία και όλοι οι πολίτες.
Συνάντηση Μητσοτάκη-Μερτς στην Βαλένθια
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη.
Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση αφήνει τον πολίτη και τον επιχειρηματία να είναι θύμα της αισχροκέρδειας
Συνάντηση με εκπροσώπους των συνεταιριστικών φορέων ΕΘ.Ε.Α.Σ. (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών), Ε.Σ.Τ.Ε. (Ένωση Συνεταιριστικών.
ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης που εφάρμοσε στην περίπτωση Τριαντόπουλου
«Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις συγκάλυψης που εφάρμοσε στην περίπτωση.