Ξεκινούν από απόψε οι προσλήψεις 22.000 αναπληρωτών

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita, έως αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020, με τις πρώτες προσλήψεις να ξεπερνούν τις 22.000 στο σύνολο της εκπαίδευσης.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ξεκινήσουν οι προσλήψεις από απόψε το βράδυ στην ειδική αγωγή και οι υπόλοιπες να έχουν ολοκληρωθεί έως αύριο, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού Βασίλη Βούγια, έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατανομή των πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ/ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και τα Τμήματα Ενταξης, στα ΚΕΣΥ και στις ΕΔΕΑΥ και στην Παράλληλη Στήριξη.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση θα ανέλθει στον αριθμό 16.153, ενώ ο συνολικός αριθμός κατά την α’ Φάση θα ανέλθει στον αριθμό 12.639.

Υπενθυμίζεται ότι οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς είχαν εξασφαλιστεί από τον Μάρτιο, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στις 37.000, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 550.000.000 €.

Θες να ζήσεις πρώτος μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας;
Ουπς! Κάπου, κάποιοι σε πρόλαβαν.

Πηγή:
Alfavita

Σχετικά Νέα