Ξεκίνησε η υπόγεια συλλογή των απορριμμάτων στη Μάνδρα

Αλλάζει ριζικά το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, με την ενεργοποίηση της υπόγειας συλλογής. Ήδη τοποθετήθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι, ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες και οι εργασίες, ώστε εντός της επόμενης διετίας να έχουν αντικατασταθεί σε όλο τον δήμο οι κοινοί πλαστικοί κάδοι.

Το συγκεκριμένο σύστημα εξασφαλίζει αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθώς οι υπόγειοι κάδοι μπορούν να δεχθούν πολλαπλάσιο όγκο σε σχέση με τους υπέργειους. Παράλληλα, αναβαθμίζει αισθητικά το αστικό περιβάλλον, τις ίδιες τις γειτονιές και ταυτόχρονα βελτιώνει τις συνθήκες υγιεινής.

«Κάνουμε όλοι μαζί με αποφασιστικότητα ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αναβαθμίζουμε αισθητικά και λειτουργικά τον τόπο και το βιοτικό επίπεδο της καθημερινότητάς μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης και πρόσθεσε: «Ας φροντίσουμε όλοι μαζί τους δημόσιους χώρους και τον εξοπλισμό μας. Είναι η περιουσία μας και είναι ακόμη ένα βήμα για το καλύτερο μέλλον που αξίζουν τα παιδιά μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα