

Το αμερικανικό Κογκρέσο έδωσε σήμερα το εναρκτήριο λάκτισμα για τις ιστορικές δημόσιες ακροάσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο οι Δημοκρατικοί κατηγορούν για κατάχρηση εξουσίας.
Με τις κάμερες να καταγράφουν τα γεγονότα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκίνησε την ακρόαση του ανώτατου διπλωμάτη Ουίλιαμ Τέιλορ, επιτετραμμένου των ΗΠΑ στο Κίεβο, και του Τζορτζ Κεντ, υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών με ειδίκευση στην Ουκρανία.
Οι δύο διπλωμάτες έχουν ήδη δώσει κατάθεση, κεκλεισμένων των θυρών, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν πρόσωπα του περιβάλλοντος του Ρεπουμπλικανού προέδρου να αναγκάσουν την Ουκρανία να διεξάγει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εμφανίζεται ως το φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ο Τραμπ “εργάζεται” και “δεν παρακολουθεί” τις ακροάσεις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν παρακολουθεί τις ακροάσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του, διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.
«Έχει συναντήσεις στο Οβάλ Γραφείο. Δεν το παρακολουθεί. Εργάζεται», δήλωσε η εκπρόσωπός του, Στέφανι Γκρίσαμ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ισπανία: Τοξικό νέφος πάνω από την Καταλονία – 160.000 κάτοικοι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους
Περίπου 160.000 άνθρωποι στην Καταλονία καλούνται να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους εξαιτίας ενός.
Κύπρος: Δύο γυναίκες στη φυλακή για σφετερισμό περιουσιών στα κατεχόμενα
Μια εξόχως σημαντική απόφαση στον αγώνα για τερματισμό του σφετερισμού των περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα.
Κασμίρ: 13 νεκροί στον πακιστανικό τομέα
Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν στο πακιστανικό Κασμίρ μέσα σε 12 ώρες μέχρι σήμερα το.
Ο Μακρόν ζητεί άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας – Προειδοποιεί για επιπλέον κυρώσεις τη Ρωσία
Τη διεξαγωγή άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ζητεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν,.