Ξανά στο Τελ Αβίβ ο Άντονι Μπλίνκεν – Θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς

Παράταση της εκεχειρίας Ισραήλ και Χαμάς θέλει ο Μπλίνκεν. Μάλιστα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, θα ταξιδέψει ξανά στο Ισράηλ προκειμένου να κάνει νέες επαφές.

Ειδικότερα, ο Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι θα μεταβεί στο Ισραήλ κυρίως για να προσπαθήσει να παρατείνει την εκεχειρία ανάμεσα στη χώρα αυτή και τη Χαμάς.

«Επιθυμούμε να δούμε αυτή την παύση να παρατείνεται», δήλωσε ο Μπλίνκεν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ και υπογράμμισε ότι η εκεχειρία επέτρεψε την απελευθέρωση ομήρων που βρίσκονταν στα χέρια της Χαμάς και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Οι 3 “οδηγίες επιβίωσης” που στέλνει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους (Βίντεο)

«Είναι ξεκάθαρα κάτι που εμείς θέλουμε. Πιστεύω πως είναι επίσης κάτι που θέλει το Ισραήλ», τόνισε.

Eπιπλέον χρηματοδότηση στην Ουκρανία διαμήνυσε ο Μπλίνκεν
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης στην ίδια συνέντευξη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και πως η Ουάσινγκτον επιδιώκει να υιοθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες από το Κογκρέσο η επιπλέον χρηματοδότηση που έχει προβλέψει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία.

«Η απάντηση είναι σαφής, οφείλουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και θα το πράξουμε», υπογράμμισε προσθέτοντας πως όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ εξέφρασαν τη σταθερή υποστήριξή τους προς το Κίεβο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα