

Η ενίσχυση της αεροπορικής διασύνδεσης της Αθήνας με τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και η ανανέωση της ψηφιακής στρατηγικής για το τουριστικό μάρκετινγκ της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς στη Βοστώνη.
Με δεδομένο ότι η Αθήνα είναι ο υπ’ αριθμόν ένα μη εξυπηρετούμενος διεθνής προορισμός από την συγκεκριμένη πόλη, ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της διασύνδεσης με εκπροσώπους του διεθνούς αεροδρομίου Logan. Στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη για την καθιέρωση απευθείας πτήσης με την Αθήνα, ο υπουργός Τουρισμού παρουσίασε την επιχειρηματική λογική πίσω από μια τέτοια κίνηση.
“Οι πτήσεις που ήδη λειτουργούν είναι πάρα πολύ κερδοφόρες για όλες τις εταιρίες. Επιπλέον, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιβατών στη Βοστώνη, αλλά και σε άλλα αεροδρόμια των ΗΠΑ που φτάνει στη χώρα μας, μέσω άλλων αεροδρομίων κυρίως της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαθέσιμη αγορά ή για να το πω διαφορετικά έτοιμη πελατεία, η οποία θα προτιμήσει να πετάξει απευθείας, παρά να κάνει μια ενδιάμεση στάση”, εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.
Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του, ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με εκπροσώπους μεγάλων τεχνολογικών εταιριών που ειδικεύονται στον τομέα του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους επικεφαλής της εταιρίας KAYAK, ο κ. Θεοχάρης αντάλλαξε απόψεις για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει στροφή σε τουρισμό υψηλότερης ποιότητας, ενώ η συνάντηση με την ηγετική ομάδα της TripAdvisor επικεντρώθηκε στην αναβάθμιση της στρατηγικής που ακολουθεί η χώρα μας στον τομέα του τουριστικού μάρκετινγκ.
Το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος του υπουργού περιλάμβανε συναντήσεις με τον πρύτανη του “School of Hospitality Administration” του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και με τον ομογενή πολιτειακό γερουσιαστή του Ροντ Άιλαντ, Λεωνίδα Ραπτάκη, καθώς και ομιλία στην εκδήλωση για την προβολή του ελληνικού τουρισμού που οργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Το ΠΑΣΟΚ για την επιτυχία της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών: Βαθιά ριζωμένο το πόλο στο αθλητικό dna και στην κουλτούρα των Ελλήνων
«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών για το υπέροχο πασχαλιάτικο δώρο που προσέφερε.
Σωκράτης Φάμελλος: Συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
Στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο World Cup στην Κίνα, από την Εθνική Ομάδα.
Ν. Κακλαμάνης: Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης απέδειξαν ότι έχουν λαμπρό μέλλον
Τα συγχαρητήριά του στις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών για το χρυσό και.
«Ημέρα χαράς, αγάπης και δύναμης! Χριστός Ανέστη!» – Ευχές Κυρ. Μητσοτάκη για το Πάσχα
Τις ευχές του για το Πάσχα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία ανάρτηση στο.