

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει πει σε συμβούλους του ότι θέλει να επισκεφθεί την Κίνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές. Ο Τραμπ έχει εκφράσει την επιθυμία του να ταξιδέψει στην Κίνα προτού συμπληρωθούν 100 ημέρες από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ.
Στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα θα παραστεί ο αντιπρόεδρος της Κίνας Χαν Τζενγκ, καθώς το Πεκίνο εμφανίζεται διατεθειμένο να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την Ουάσινγκτον και να ενισχύσει τη συνεργασία τους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ έχουν ήδη εξετάσει, μέσω εκπροσώπων τους, το ενδεχόμενο συνάντησής τους, χωρίς να έχει αποκλειστεί το σενάριο πρόσκλησης του νέου προέδρου των ΗΠΑ προς τον κινέζο ομόλογό του να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταδίδει η Wall Street Journal.
Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε σε αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters για σχολιασμό του δημοσιεύματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.