

Περίπου το 40% των Ουκρανών προσφύγων είναι ανήλικοι και οι γυναίκες αποτελούν το 81% των ενηλίκων προσφύγων που έχουν καταγραφεί, σημειώνει επίσης η γερμανική εφημερίδα.
Περισσότεροι από 700.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν καταγραφεί στη Γερμανία μέχρι στιγμής, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου ως τις 11 Μαΐου, 727.205 άνθρωποι έχουν καταγραφεί στο Κεντρικό Μητρώο Αλλοδαπών της Γερμανίας, εκ των οποίων το 93% έχει ουκρανική υπηκοότητα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Welt.
Σημαντικός αριθμός από αυτούς μπορεί να έχει συνεχίσει το ταξίδι του σε άλλες χώρες της ΕΕ ή να έχει επιστρέψει στην Ουκρανία, προσθέτει.
Περίπου το 40% των Ουκρανών προσφύγων είναι ανήλικοι και οι γυναίκες αποτελούν το 81% των ενηλίκων προσφύγων που έχουν καταγραφεί, σημειώνει επίσης η Welt.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε τον μαζικό εκτοπισμό Ουκρανών, εκ των οποίων περισσότεροι από 8 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν εντός της χώρας τους, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Ο αριθμός αυτών που εγκατέλειψαν την Ουκρανία έχει ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια, ενώ πρόκειται για την χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.