Βρυξέλλες: Η στιγμή που Ιρλανδός τουρίστας καταστρέφει γλυπτό που είχε πρόσφατα αποκατασταθεί

Σύμφωνα με την Daily Dail, το συγκεκριμένο έργο τέχνης που ονομάζεται «Το χέρι με τον πυρσό» είναι ένα από τα δύο γλυπτά που πλαισιώνουν την είσοδο του κτιρίου.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, μία μόλις μέρα αφού άνοιξε ξανά το νεοκλασσικό κτίριο «La Bourse», μετά από εργασίες ανακαίνισης που κράτησαν 3 χρόνια και κόστισαν σχεδόν 90 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες αυτές περιλάμβαναν και την αποκατάσταση του συγκεκριμένου αγάλματος, που κόστισε 17.500 ευρώ.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφει τον νεαρό άνδρα, που δείχνει μεθυσμένος, να σκαρφαλώνει στο γλυπτό το οποίο απεικονίζει ένα λιοντάρι και δίπλα του έναν άνδρα με πυρσό. Καθώς προσπαθεί να κατέβει, ο τουρίστας γραπώνεται από ένα σημείο για να σταθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο πυρσός και μέρος του χεριού της ανδρικής φιγούρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η αστυνομία εντόπισε λίγο αργότερα τον άνδρα σε ένα κοντινό φαστφουντάδικο και τον συνέλαβε.

Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα ζητηθεί αποζημίωση ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ από τον συλληφθέντα, που φέρεται να είναι Ιρλανδός τουρίστας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα