

Το βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε προς τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μετέφερε σημαντικές ποσότητες σκόνης, ενώ παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των θερμοκρασιών χθες και την εκδήλωση βροχοπτώσεων το πρωί της Κυριακής.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το χαμηλό βαρομετρικό έφτασε μέσα σε 33 ώρες στη Δυτική Κρήτη ξεκινώντας από τη Νότια Λιβύη και συγκεκριμένα από την «Θάλασσα ‘Αμμου του Μουρζούκ».Τη Δευτέρα αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. Τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια τμήματα του Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο, όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (πάνω από τα περίπου 1.500 μέτρα στα νότια, πάνω από τα 1.000-1.200 μέτρα στα κεντρικά και πάνω από τα 900-1.000 μέτρα στα βόρεια), ενώ οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλώνονται και σε περιοχές πάνω από τα 600 μέτρα. Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, σύμφωνα με το meteo, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ κυρίως στα βόρεια τμήματα.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 και στα ανατολικά έως 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς, στα βόρεια όμως θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς.
Σχετικά Νέα
Πέθανε ο σκηνοθέτης Κώστας Λυχναράς – Το συγκινητικό «αντίο» του γιου του
Πέθανε ο σκηνοθέτης Κώστας Λυχναράς, σε ηλικία 86 ετών. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η Εταιρεία.
Θάνατος 11χρονου στις Σέρρες: «Είδα τον Βασίλη σε μια λίμνη αίματος»
Στις επικίνδυνες συνθήκες στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών αλλά και στις στιγμές ύστερα από.
Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους
Στις 3 Ιουνίου το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του ως προς.
Στέλεχος του ΣΔΟΕ παρίστανε τον κούριερ και συνέλαβε 38χρονο που παραλάμβανε ναρκωτικά
Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής μετά από επιχείρηση, συνέλαβαν.